ششمین وبینار از سلسله وبینارهای تخصصی «چهارمین همایش ملی دانشگاه اخلاقمدار» برگزار شد
به گزارش امور سامانهها و روابط عمومی معاونت فرهنگی و اجتماعی دانشگاه تهران؛ ششمین وبینار از سلسله وبینارهای تخصصی «چهارمین همایش ملی دانشگاه اخلاقمدار» روز چهارشنبه 3 آذر ماه به صورت برخط برگزار شد.
دکتر احد فرامرزقراملکی عضو هیئت علمی دانشگاه تهران گفت: رخنه معرفت و عمل در دانشگاه اخلاقمدار مسئله بسیار مهمی است زیرا بسیاری از مشکلات کنونی دانشگاهها از عدم توجه مناسب نسبت به این مبحث مهم است.
وی ادامه داد: در سالهای اخیر به همت معاونت آموزشی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری تلاش شد تا با تدوین و تنفیذ نظامنامه اخلاق آموزش، به طور شایسته این موضوع مورد توجه قرار گیرد.
در ادامه دکتر وحید واحدجوان عضو هیئت علمی دانشگاه تهران گفت: مراد از «اخلاق عرفانی در آموزش عالی» نگاه عرفانی به اخلاق در آموزش عالی اعم از تحصیل، تدریس، تحقیق و پژوهش، تالیف، تصحیح، تصنیف و مدیریت است.
وی تصریح کرد: اخلاق عرفانی باید همراه با مبانی عرفان باشد و تفاوت اخلاق عرفانی از اخلاق غیر عرفانی، در مبانی عارفان و غیر عارفان است. مبنای مهمی که عارفان دارند، نگاه ویژه به حقیقت هستی است، آنها حقیقت هستی را خداوند میدانند و همه مخلوقات را آیات، جلوات و تجلیات او میبینند.
دکتر واحدجوان افزود: همه مباحث صحیح اخلاقی با اخلاص معنا پیدا میکند و ربط به حقیقت هستی، موجب رشد اخلاقی فرد میشود. برای کسب معرفت، روش هایی مطرح است و برای تمرین و مراقبت، مهارتهایی وجود دارد که باید در جای خود توضیح داده شود.
دکتر رحیم عبادی عضو هیئت علمی موسسه مهرالبرز در ادامه اظهار کرد: راحتی استفاده از ابزار برای کمک به جامعه یادگیرندگان، اندیشمندان را در چگونگی بهرهمندی از فناوریها در امرآموزش و یادگیری به فکر فرو برد.
وی ادامه داد: گسترش ICT در انتقال دانش یادگیری از یک سو و عدم نظارت و کنترل تعامل ارتباطات و اطلاعات در ساخت فناوریها از سوی تولید کنندگان وعرضه کنندگان، سبب دسترسی سریع به جریان آزاد ارتباطات الکترونیکی و بروز زمینههای گوناگون برای رشد مسائل غیراخلاقی شد.
عضو هیئت علمی موسسه مهرالبرز افزود: این امر نهادهای آموزشی را در رابطه با رسالت خود یعنی «شکوفائی علم و دانش و رشد و تعالی انسان» با چالش جدید مواجه ساخته است.
سلسله وبینارهای چهارمین همایش ملی دانشگاه اخلاقمدار از ۲۸ مهرماه آغاز شده و هر هفته چهارشنبهها ساعت ۱۹ الی ۲۰:۳۰ تا ۱۷ آذرماه ادامه خواهد داشت (لینک وبینار: https://vroom.ut.ac.ir/cul2). در این سلسله وبینارها بروزترین و مهمترین مسائل اخلاقی آموزش عالی کشور بیان میشود.
حضور برای عموم علاقهمندان آزاد است و اختتامیه همایش ۲۲ آذرماه برگزار خواهد شد.
انتهای خبر/